Räkor med tryffelnobis och citronpurjo
Denna räkrätt är ett gott och lätt lunchalternativ. Räkorna serveras tillsammans med den citronmarinerade purjolöken och den majonnäsliknande tryffelnobisen smaksatt med gräslök och dijonsenap. Passar bra ihop med grillad baguette.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 kg räkor med skal
2 - 3 små, gärna späda purjolökar
2 msk olivolja
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
2 krm peppar
Tryffelnobis
1 ägg
1 liten schalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja (t ex rapsolja)
2 - 2 1/2 tsk tryffelolja
1 msk finskuren gräslök
Till servering
grillad baguette
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3208 KJ / 767 kCal
Fett58 g
Salt4.18 g
Kolhydrater36 g
Protein26 g
Kommentarer