Råkorv med tysk potatissallad och smakrik vitlökskål
![Råkorv med tysk potatissallad och smakrik vitlökskål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_114604/cf_259/rakorv_med_tysk_potatissallad_och_smakrik_vitlokskal.jpg)
Bjud vänner och bekanta på en härligt smakrik korvrätt! Potatissalladen blir fantastiskt god när potatisen först får sjuda i kycklingbuljong och surkålen får en härlig smak av vitlök. Servera tillsammans med grillade eller stekta råkorvar med smak av timjan och tomat.
![Råkorv med tysk potatissallad och smakrik vitlökskål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_114604/cf_259/rakorv_med_tysk_potatissallad_och_smakrik_vitlokskal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
2 l kycklingbuljong
1 kg fast potatis (skivad med skal)
3 msk vitvinsvinäger
1/2 dl olivolja
2 msk dijonsenap
2 dl hackad persilja
3 skivade salladslökar
3 msk kapris
1 finhackad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Honungssenap
1 dl senapspulver
3/4 dl kokande vatten
1 dl svensk senap
1/2 dl honung
salt och vitpeppar
Vitlökskål
50 g smör
4 tunnskivade vitlöksklyftor
300 g surkål
2 - 3 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar
Till servering
8 - 12 råkorvar (timjan och tomat)
2 - 3 dl riven pepparrot
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Recept och bild från Scan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3921 KJ / 934 kCal
Fett56 g
Salt6.84 g
Kolhydrater74 g
Protein31 g
Kommentarer