Räkpaj med ost och dill
Räkpaj, snabb men ändå lite lyxig vardagsmat, eller hur? Paj med räkor, prästost och dill är en härlig kombination. Servera gärna pajen lite avsvalnad så att den hinner sätta sig lite.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2023
Ingredienser
4 portioner
250 g pajdeg (fullkorn)
1 förp skalade räkor i lake (à 570 g)
4 ägg
2 msk tomatpuré eller chilisås
1 msk färsk eller fryst dill
3 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g riven prästost
250 g frysta gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2576 KJ / 617 kCal
Fett35 g
Salt4 g
Kolhydrater35 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur enkelt och gott som helst
Berith
2023-12-01Inte ett dugg lyxigare än andra räkpajer som jag har gjort. Att det var riven pepparrot i pajen kändes över huvud taget inte. Detta recept gör jag aldrig mer!!
Britt-marie
2023-06-05Sega räkor. Nästa gång serverjar jag dem brevid.
Christina
2023-04-17