Räkröra med mandelpotatis och krondill
![Räkröra med mandelpotatis och krondill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62828/cf_259/rakrora_med_mandelpotatis_och_krondill.jpg)
Räkröra med mandelpotatis och krondill är ett gott, enkelt och smakrikt alternativ till gubbröra eller skagenröra. Blanda kokt mandelpotatis, ägg, lök, ansjovis, räkor och krondill med crème fraiche och majonnäs. Gott på knäckebröd som förrätt eller tilltugg. Eller varför inte till vickning på festen?
![Räkröra med mandelpotatis och krondill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62828/cf_259/rakrora_med_mandelpotatis_och_krondill.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kokta kalla mandelpotatisar (kokas sakta med skal så att de inte spricker)
2 hårdkokta kalla ägg
2 salladslökar
4 ansjovisfiléer
170 g räkor i lake
2 tsk finhackad krondill (fröna från det yttersta på kronan)
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
flingsalt
svartpeppar
Till servering
knäckebröd
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2157 KJ / 516 kCal
Fett32 g
Kolhydrater35.6 g
Protein19.3 g
Kommentarer