Räkröra med mandelpotatis och krondill

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Räkröra med mandelpotatis och krondill

Räkröra med mandelpotatis och krondill är ett gott, enkelt och smakrikt alternativ till gubbröra eller skagenröra. Blanda kokt mandelpotatis, ägg, lök, ansjovis, räkor och krondill med crème fraiche och majonnäs. Gott på knäckebröd som förrätt eller tilltugg. Eller varför inte till vickning på festen?

Räkröra med mandelpotatis och krondill

Ingredienser

4 portioner
4   kokta kalla mandelpotatisar (kokas sakta med skal så att de inte spricker)
2   hårdkokta kalla ägg
2   salladslökar
4   ansjovisfiléer
170 g  räkor i lake
2 tsk  finhackad krondill (fröna från det yttersta på kronan)
1 dl  majonnäs
1 dl  crème fraiche
flingsalt
svartpeppar

Till servering

knäckebröd

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2157 KJ / 516 kCal
Fett32 g
Kolhydrater35.6 g
Protein19.3 g

Testa liknande recept

Lök- och ölbräserad kotlett med blomkålsmos
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons knäckemacka
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Ägg- och kaviardipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga