Ramen med kyckling och rostad majs
Den japanska nudelsoppan ramen finns i oändliga variationer! Här ett ljuvligt recept på mustig ramen gjord på snabbnudlar toppad med grillad kyckling och rostad majs, och ett kokt ägg till såklart.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
2 dl frysta majskorn
2 msk neutral rapsolja
2 grillade kycklingklubbor
2 finskurna salladslökar
4 paket snabbnudlar med kycklingsmak (à 85 g)
2 msk tahini (sesampasta)
2 dl färska böngroddar
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2138 KJ / 511 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater17 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott!
Åsa
2023-10-02Hej! Det verkar som att själva instruktionerna för receptet har försvunnit.
Joakim
2021-10-11Står inte hur mycket buljong och vatten man ska ha?
Nathalie
2020-01-29Hej Nathalie! Du ska använda små nudelpaket med en medföljande kryddpåse, koka dom enligt anvisning och spara buljongen från nudlarna. Det står på förpackningen hur mycket vatten som ska tillsättas. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-30