Ramensoppa med fläsk och ägg

Betyg 4.4 av 5.
85 personer har röstat
13
Ramensoppa med fläsk och ägg

Ramen är en japansk klassiker och en riktig höjdare! I det här receptet serveras ramensoppan med knaprigt fläsk och kokt ägg. Ramennudlar är långa och tunna och behåller sin fina fasthet och smak i en varm buljong.

Ramensoppa med fläsk och ägg

Ingredienser

4 portioner
2   ägg
100 g  ramennudlar
2 msk  färsk ingefära
2   vitlöksklyftor
1 l  kycklingbuljong (tärning och vatten)
2 st  stjärnanis
1 st  piri-piri (eller färsk röd chili)
2 tsk  råsocker
300 g  färskt sidfläsk
150 g  böngroddar
200 g  babyspenat
2 msk  risvinäger
4 msk  mörk tamarisoja
4   skivade salladslökar

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: uteslut äggen. Byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
85 personer har röstat

Kommentarer

Helt klar gott! Mycket goda smaker i en fin balans och otroligt mättande

Carolina

2024-05-08

Gott!

Anette

2024-02-10

Supergott. Brukar variera ibland med annat grönt och med halloumi.

Jessica

2023-08-02

Testa liknande recept

Ramen med tofu och shiitake
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ramensoppa med kyckling
Betyg 4.2 av 5.
77 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paneng Red Curry
Betyg 4 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgogi
Betyg 4.3 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingspett Satay
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wok med teriyaki och sesam
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga