Ramslökspesto

Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
5
Ramslökspesto

Gör din egen pesto med ramslök. Ramslökspesto passar bra till grillad fisk, kött eller som dressing till sallad. Du gör ramslökspeston av pinjenötter, persilja olivolja och parmesan och smaksätter med citronskal.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002

Ramslökspesto

Ingredienser

4 portioner
1   citron , finrivet skal
50 g  pinjenötskärnor
ca 3 dl  blad av ramslök skuret i bitar (ca 3 dl motsvarar ca 50 g)
1   kruka persilja
2 dl  olivolja
1 1/2 dl  riven ost (gärna parmesan eller Västerbottensost)
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Kan peston frysas?

Monica

2024-05-06

Hej Monica! Det går att frysa peston. Den kan dock bli lite vattnig och tappa lite av den gröna färgen. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-05-07

Så gott, det var ett toppenrecept.

Helene

2023-05-15

Hur länge håller denna person i kylen? ☺️

Nina

2020-04-04

Hej Nina! Peston håller i upp till ca 1 vecka i kylen i en väl rengjord burk. Hoppas att du gillar peston! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-04-06

Näringsvärde per portion

Energi2359 KJ / 564 kCal
Fett58 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Kantarellpesto
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad lax med medelhavsgrönsaker i dill
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korianderfyllda kycklingfilérullar
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta- & avokadosallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getostfyllda smördegsknyten
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga