Råraka med löjrom
![Råraka med löjrom](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_197221/cf_259/raraka_med_lojrom.jpg)
Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
![Råraka med löjrom](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_197221/cf_259/raraka_med_lojrom.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Råraka
800 g fast potatis
3/4 tsk salt
Till stekning
1/2 dl rapsolja
40 g smör
Till servering
80 g löjrom eller stenbitsrom
1 finhackad rödlök
1/2 dl finskuren gräslök
1 dl gräddfil crème fraiche eller smetana
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkfri ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkfri ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Tips
Byt gräslöken mot dillvippor som dekoration.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1650 KJ / 395 kCal
Fett23 g
Salt2.31 g
Kolhydrater35 g
Protein10 g
Kommentarer
Var jättegoda 😋 men det var små portioner. Gjorde 6 portioner och det var lagom till 4 personer.
Carina
2024-05-23Kallas Rålarver på Sturkö i Karlskrona skärgård 🙂
Bengt
2024-01-27Fantastiskt gott.
Hans
2024-01-24