Rårörd vinbärssylt
Gör din egen sylt med hjälp av detta recept på rårörda vinbär. Rör bara ihop ingredienserna till din mumsiga, rårörda vinbärsylt och häll upp i tätslutande burkar så är du klar. Går även utmärkt att frysa in och du kan då skippa konserveringsmedlet!
Ingredienser
1 l
2 l röda eller svarta vinbär (2 l motsvarar ca 1 kg)
5 - 5 1/2 dl strösocker
1 krm natriumbensoat
Gör så här
Tips
Har du inte så mycket bär går receptet bra att halvera.
Rårörd sylt har kortare hålllbarhet än kokt. Den kan gärna djupfrysas. Konserveringsmedlet kan då uteslutas.
Rårörd sylt har kortare hålllbarhet än kokt. Den kan gärna djupfrysas. Konserveringsmedlet kan då uteslutas.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt och gott, lätt att lägga portionspåsar i frysen och ta fram till frukostyoghurten.
Maj-britt
2023-07-18KANONERS RAKETER❣️Helt underbart gott! Själv förstår jag inte varför nästan alla kokar sina bär…
Eivor
2022-09-01Gillar det - utmärkt substitut till grötens lingonsylt
Héléne
2020-09-11