Ras-el-hanout
![Ras-el-hanout](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83944/cf_259/ras-el-hanout.jpg)
Upp till 20 kryddor kan ingå i den marockanska kryddblandningen ras-el-hanout. Här nöjer vi oss med hälften. Resultatet blir ett nog så mustigt pulver att smaksätta grillat kött, grytor eller ett enkelt grönsaksfräs med.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
![Ras-el-hanout](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83944/cf_259/ras-el-hanout.jpg)
Ingredienser
1 dl
1 msk hel spiskummin (eller malen)
1 msk hel koriander (eller malen)
1/2 msk hel kardemumma
1 msk malen ingefära
2 tsk svartpepparkorn
1 msk kryddpepparkorn
1 msk chilipeppar
2 tsk malen kryddnejlika
2 tsk malen kanel
2 krm malen muskot
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Tips! För ännu mer marockansk karaktär - mortla med 2 torkade rosenknoppar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer