Ras el hanout - krydda
![Ras el hanout - krydda](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_65412/cf_259/ras_el_hanout_-_krydda.jpg)
Den Marockanska kryddblandningen Ras el Hanout smakar jul, men passar lika bra att piffa upp rätter med året om. Blandningen innehåller ingefära, gurkmeja, kanel, kardemumma, koriander, kryddpeppar, saffran, muskot och kryddnejlika, så det är inte konstigt att den är smakrik! Laga marockanska revbensspjäll eller piffa upp andra rätter med kryddblandningen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012
![Ras el hanout - krydda](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_65412/cf_259/ras_el_hanout_-_krydda.jpg)
Ingredienser
2 dl
2 msk malen ingefära
2 msk gurkmeja
2 msk malen kanel
2 msk malen kardemumma
2 msk malen koriander
2 msk malen kryddpeppar
2 paket saffran (à 1/2 g)
2 tsk malen muskot
2 tsk malen kryddnejlika
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer