Råstekta vaxbönor med ostronskivling och ketjap manis
![Råstekta vaxbönor med ostronskivling och ketjap manis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230782/cf_259/rastekta_vaxbonor_med_ostronskivling_och_ketjap_manis.jpg)
Stekta vaxbönor med ostronskivling är en enkel och smakrik liten rätt med asiatiska toner. Vaxbönorna får en nötig smak när de steks tillsammans med ostronskivling och kryddas med den söt-salta sojasåsen, ketjap manis. Mycket gott!
![Råstekta vaxbönor med ostronskivling och ketjap manis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230782/cf_259/rastekta_vaxbonor_med_ostronskivling_och_ketjap_manis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
150 g vaxbönor
100 g ostronskivling
3 msk olja
salt
svartpeppar
1 kruka gräslök
1 dl ketjap manis
För alla
Kontrollera noga innehållet i ketjap manissåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Gillar du vitlök? Pressa i en eller två vitlöksklyftor i stekpannan medan vaxbönorna och svampen steks!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi671 KJ / 160 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g
Kommentarer