Regnbågssallad med tahinidressing
En sallad i regnbågens färger. Mättande och god med grönkål, morot och rödkål. Lyft fram färgerna var för sig och låt var och en blanda regnbågssalladen på tallriken. Ringla över en förföriskt god dressing med smak av sesampastan tahini, vitlök och senap.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
4 portioner
100 g grönkål
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
200 g rödkål
2 stora morötter
1 salladslök
2 msk rostade solrosfrön
nymalen svartpeppar
Tahinidressing
3 msk tahini (sesampaste)
1 msk grov, fransk senap
1 msk färskpressad citronjuice eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1727 KJ / 412 kCal
Fett37 g
Salt0.47 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g
Kommentar
En höjdare som jag gör då och!!
Helén
2020-05-19