Remouladesås
Alla sorters stekt fisk smakar extra gott med remouladsås till. Här är en remouladsås i en något moderniserad variant. Remouladsåsen går snabbt och enkelt att röra ihop, låt sen såsen vila i kylen innan servering så smakerna hinner sätta sig.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
Ingredienser
4 portioner
2 msk grovhackad kapris
3 msk hackad persilja
1 tsk färsk eller torkad dragon
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
3 - 4 msk inlagd hackad gurka eller hackad ättiksgurka
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Klimatanpassa
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut crème fraichen till växtbaserad fraiche. Detta leder till en 90 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Klassisk remoulade: Blandas på samma sätt men med enbart majonnäs (4 dl). Danskarna smaksätter den ofta med curry innan såsen blandas. Jättegott både till stekt spätta och tillsammans med stekt lök på ett smörrebröd med rostbiff.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi938 KJ / 224 kCal
Fett23 g
Salt1.5 g
Kolhydrater4 g
Protein1.5 g
Kommentarer
ICA säljer Eriks Remoulade. Denna borde då varudeklareras som Dansk Remoulade eftersom den innehåller curry. Och det gör ALDRIG NÅGONSIN en klassisk svensk remouladsås (enligt ovanstående). Jag köpte då häromsistens denna produkt i tron att det det var klassisk svensk remouladsås. Men det var snarast en currysås och inget annat. Det är inte lätt för en äldre person att stå i affären läsa den mikroskopiska texten på baksidan av burken. Jag kan bara uppmana ICA att vara tydliga på denna punkt.
Leif
2024-08-01Smaklös
Jessica
2024-07-03Funkade
Anna-maria
2022-08-14