Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
0
Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon

En härlig höstmåltid där renskav får sällskap av läcker potatisrösti och gyllengula kantareller. Servera tillsammans med rårörda lingon, timjan, shisokrasse och en välbalanserad alkoholfri öl.

Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon

Ingredienser

4 portioner

Renskav

500 g  renskav
smör till stekning
salt
malen svartpeppar

Kantareller

300 g  kantareller
1   gul lök
2 msk  smör
salt
malen svartpeppar

Potatisrösti

8   mjöliga potatisar
salt
malen svartpeppar
smör till stekning

Rårörda lingon

4 dl  lingon
1/2 dl  strösocker

Till garnering

shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott)
daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika
timjan

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med ljus, maltig lageröl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2604 KJ / 622 kCal
Fett32.4 g
Salt1.97 g
Kolhydrater47.1 g
Protein32.9 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Crostini med rensteksröra och krasse
Betyg 3.2 av 5.
115 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Renskavspanna med grönpepparsmak
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga