Renskavspanna med grönpepparsmak
Renskavspanna med grönpepparsmak är en smakrik panna som kombinerar grönpepparens goda smak med det vilda i renskaven. Utsökt svensk husmanskost som serveras med pressad potatis eller potatismos.
Ingredienser
4 portioner
2 pkt fryst renskav (à 240 g)
1 msk smör
1 gul lök
1 msk grönpeppar
1 msk fransk ljus senap
2 1/2 dl matlagningsgrädde (5%)
200 g frysta gröna ärtor
1/4 - 1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1801 KJ / 430 kCal
Fett19.7 g
Kommentarer
Jättegott med krossad grönpeppar och mera senap. Gör den även på gryrbitar från älg och hjort, och det blir gott.
Elisabeth
2011-09-04Helt ljuvlig "panna" men grovmalen svartpeppar minst lika gott..... Senap kan med fördel ökas något.
Håkan
2009-06-12Tips till hon som tyckte att grönpepparkornen förstörde maträtten. Stöt dom i en mortel
Margareta
2006-08-11