Rimlag med svartpeppar och äppelmust
![Rimlag med svartpeppar och äppelmust](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_136515/cf_259/rimlag_med_svartpeppar_och_appelmust.jpg)
Ska du grilla fläsk ikväll? Pröva att rimma det i en saltlag med svartpeppar och äppelmust innan du lägger det på grillen. I grillvärlden kallas det ”brine” och det ger mörare kött med en härlig smak. Så lyckas du med fläsk på grillen!
![Rimlag med svartpeppar och äppelmust](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_136515/cf_259/rimlag_med_svartpeppar_och_appelmust.jpg)
Ingredienser
2 l
Rimlag
2 l äppelmust
knappt 5 msk salt (ca 5 msk motsvarar 100 g)
ca 20 lätt krossade svartpepparkorn
Kött
900 g pluma eller annat fläskkött
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Blir det ännu godare om det rimmas längre tid i kylskåpet eller blir det för salt?
Johan
2021-01-21