Rimlag med svartpeppar och äppelmust

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
1
Rimlag med svartpeppar och äppelmust

Ska du grilla fläsk ikväll? Pröva att rimma det i en saltlag med svartpeppar och äppelmust innan du lägger det på grillen. I grillvärlden kallas det ”brine” och det ger mörare kött med en härlig smak. Så lyckas du med fläsk på grillen!

Rimlag med svartpeppar och äppelmust

Ingredienser

2 l

Rimlag

2 l  äppelmust
knappt 5 msk  salt (ca 5 msk motsvarar 100 g)
ca 20   lätt krossade svartpepparkorn

Kött

900 g  pluma eller annat fläskkött

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Blir det ännu godare om det rimmas längre tid i kylskåpet eller blir det för salt?

Johan

2021-01-21

Testa liknande recept

Rimlag med fänkål, timjan och honung
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med earl grey
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemlagad senap med mycket smak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med enbär
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med coca-cola
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med ingefära
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga