Rimmad kalkon med sötpotatis och tranbär
Denna smarriga måltid med kalkon, sötpotatis och tranbärsallad är en förstklassig rätt. Stek rimmad kalkon och servera den med din mixade och varma potatispuré och den dressingtäckta salladen. Härliga smaker som passar bra sommar som vinter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g kalkonbröstfilé
1 msk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Sötpotatispuré
ca 800 g sötpotatis
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
2 msk smör eller margarin
salt
Tranbärssallad
1 päron
70 g machésallad
1 dl torkade tranbär
1 msk olivolja
4/5 msk balsamvinäger
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2330 KJ / 558 kCal
Fett17.3 g
Kolhydrater55.3 g
Protein39.7 g
Kommentarer
Mycket gott. Lagade det som en vardagslunch, men blev mycket festligt speciellt med chutneyn som finns recept på i slutet av beskrivningen, kan definitivt bjudas på som festmat
Linnéa
2017-05-24ordningen på receptet blir helt fel gör kalkonen sen sallad då har fågeln dragit klart och kan läggas i pannan samtidigt som vattnet till potatisen kokar upp då är allt klart samtidigt här var det ingen hit bland barnen men helt ok vuxenrätt
Marianne
2011-11-28kalkonen var god och sötpotatis puren gillades av 3/4. God sallad.
Marie
2011-11-24