Rimmad lax
![Rimmad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_137870/cf_259/rimmad_lax.jpg)
Vill du rimma din egen lax har du ett bra recept att gå efter här. Laxen tar några dagar att göra men för att få bjuda på egenhändigt rimmad fisk till festen är den nog värd tiden.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004
![Rimmad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_137870/cf_259/rimmad_lax.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1 kg lax (mellanbit) med skinn och ben
4 msk salt
3 msk strösocker
1 msk grovkrossad vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1029 KJ / 246 kCal
Fett16 g
Salt8 g
Kolhydrater4 g
Protein20 g
Kommentarer
Receptet är från 2004, det var nog andra rekommendationer då.
Marita
2021-12-20Odlad lax behöver väl inte frysas? Livsmedelsverket ändrade denna rekommendation för många år sen ... Utdaterat recept?
Tomas
2021-06-05Bra
Ulla
2015-07-07