Ris och curryfärs
![Ris och curryfärs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38890/cf_259/ris_och_curryfars.jpg)
Ta vara på den överblivna vitkålen genom att laga till denna färsrätt. Krydda med curry, paprika och vitlök. Servera med kokt ris, ananas och en grönsallad.
![Ris och curryfärs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38890/cf_259/ris_och_curryfars.jpg)
Ingredienser
10 portioner
6 dl ris (matris)
4 gula lökar
1/2 vitkålshuvud
3 msk olja
1 kg nötfärs
4 tsk curry
4 tsk paprikapulver
5 tsk soja
3 vitlöksklyftor
salt
1 burk ananasringar (à 567 g)
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1952 KJ / 467 kCal
Fett13 g
Salt1.2 g
Kolhydrater60 g
Protein27 g
Kommentarer