Risgratäng från Aten

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
0
Risgratäng från Aten

Smakrik och god risgratäng från Aten passar utmärkt när du vill prova något spännande till middag. Gratängen tillagas av långkornigt ris, squash, oliver, tomater, rosmarin och aubergine. Risgratängen serveras med klyftor av isbergssallad.

Risgratäng från Aten

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2 msk  olivolja
3 dl  långkornigt ris
6 dl  grönsaksbuljong (tärning eller fond och vatten)
1   aubergine
1   squash
1 tsk  salt
2 tsk  smulad rosmarin
3   tomater
20   svarta oliver
2 dl  riven ost
isbergssallad

Gör så här

Tips

Gratängen går snabbt att göra om man har kokt ris över. Blanda då riset med 1 hackad och fräst gul lök (för 4 port). Gör i övrigt som ovan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Lammracks med aubergine och squash
Betyg 2.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönsaksgratäng med citronris
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiligryta
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sweet ruccola
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Soppgryta alla Famiglia
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chips av aubergine och zucchini
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga