Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

Två favoriter möts i en och samma dessert – risgrynsgröt och brûléepudding! De är faktiskt som gjorda för varandra. Servera risgrynsbrûléerna med sharonfrukt i tunna skivor, som fått marinera i socker, citron, stjärnanis och kanel. Juligt värre!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

Ingredienser

6 portioner

Risgrynsbrûlée

1   vaniljstång
2 dl  vispgrädde
1/2 dl  strösocker
4   äggulor
4 dl  färdig eller hemkokt risgrynsgröt
1/2 dl  rörsocker

Marinerad sharon

1/2 dl  strösocker
1/2 dl  färskpressad citronjuice
1   stjärnanis
1   liten kanelstång
1/2 dl  vatten
2   sharonfrukter

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: koka laktosfri risgrynsgröt. Välj laktosfri grädde.
Innehåller mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1045 KJ / 250 kCal
Fett14 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Crème brulée med citron
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Creme caramel/creme brylé
Betyg 3 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème brûlée-paj
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktsallad med ingefära och stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crème brûlée med kaffesmak, rabarber-is och bär
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Espresso Creme Brûlée
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga