Risgrynspudding med saftsås

En härlig risgrynspudding som du gärna kan ge lite citrussmak genom att tillsätta finrivet citronskal. Avnjut den mumsiga, varma puddingen av risgrynsgröt tillsammans med en söt saftsås.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Ingredienser
4 portioner
500 g risgrynsgröt (färdigköpt)
1 ägg
1 msk socker
1/2 tsk finrivet citronskal (eventuellt)
Till servering
hallonsylt eller saftsås till servering
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1050 KJ / 250 kCal
Kommentarer
Bra recept 200° i 45 minuter så blev det bra färg på puddingen 20 minuter för kort tid i min ugn!! Hade bärsås till , mycket gott !!
Heléne
2025-02-15Hopplöst att göra på gröt man fryst och tinat. Försöker få bort så mycket vätska som det bara går, men allt blir slabbigt. Har haft den i ugnen i närmare 50 minuter nu, men den är fortfarande blöt inuti. :-(
Gunnilla
2025-01-21En variant som jag gör: risgrynsgröt egengjord, 2 ägg, 1/2 dl grädde, 2 msk socker, 1 tsk vaniljsocker, bittermandelolja efter smak. 200* 35-40 min. Marianne
Marianne
2025-01-17