Risonisallad med tomat och riven halloumi
Laga risonisallad med saftiga tomater, massor av färska örter, rostade pinjenötter och riven, rå halloumi. Denna smakrika kombination är perfekt som sallad till middagen, lättare lunch, buffén eller somriga picknickar!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
400 g kvisttomater
3 salladslökar
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm svartpeppar
1 krm salt
3 dl risoni (3 dl motsvarar 240 g)
1 förp rostade pinjenötter (à 30 g)
200 g halloumi eller grillost
2 dl plockad basilika (2 dl motsvarar 1 kruka)
1 dl hackad persilja (1 dl motsvarar 1 kruka)
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt risoni mot ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2235 KJ / 534 kCal
Fett28 g
Salt2.6 g
Kolhydrater50 g
Protein21 g
Kommentarer
Matig & fräsch sallad! I brist på salladslök tog jan en halv rödlök - blir nog ändå bäst med salladslök. Kommer att göras igen.
Cecilia
2024-07-24Gott, men salladslöken hade inte behövts.
Axel
2024-07-23Gjort ett par gånger, en gång som receptet (minus pinjenötter), en annan gång utan ost och persilja men blandade i en salladspåse. Bra grund med andra ord. ;)
Emelie
2024-07-18