Risotto frutti de mare
Denna Risotto frutti de mare är en förstklassig middag som du tillreder i en och samma kastrull. Skaldjursmix, bläckfiskringar och blåmusslor med skal är en skön kombination av havets frukter och går väl samman med risottons krämighet.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004
Ingredienser
4 portioner
1 paket fryst skaldjursmix (à 200 g)
1 paket frysta råa bläckfiskringar (à 200 g)
1 paket frysta blåmusslor med skal (à 450 g)
1 fiskbuljongtärning
1 msk konc hummerfond
1 l vatten
2 stora schalottenlökar
2 - 3 vitlöksklyftor
1 - 2 msk olivolja (ev med chilismak)
1/2 citron
1/2 - 1 dl vitt vin
1 knippe persilja
3 dl risottoris t ex carnaroli eller avorio
150 g parmesan
salt
svartpeppar från kvarn till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Prövade för första gången och vilken god rätt! Även sambon som inte är överförtjust i skaldjur tyckte om den
Ramuné
2020-04-04Åt denna på en resturang i Göteborg,men då med spagetti i,de smakade utmärkt,kan jag rekomendera,skall bjuda goda vänner på den.
Lennart
2015-06-06Mycket god och snabblagad. Använde mig av "tillvardags" ICAs räkor och skampistjärtar i lake och la i 1 påse saffran. Ljuvligt gott. Serverade med baguette
Charlotte
2006-09-14