Risotto med skogschampinjoner
En perfekt kokt risotto är krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Följ det här grundreceptet på svamprisotto och du har alla chanser att lyckas. Kastanjechampinjonerna i risotton går utmärkt att byta ut mot andra goda svampar som kantareller, karljohansvamp eller portabello till en ännu lyxigare festrätt.
Ingredienser
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde denna idag med skogchampinjoner och nyplockade kantareller, denna får 10 av 10 så god och såklart lite tryffelolja uppå.Tack för detta receptet.
Ingela
2024-06-23Väldigt gott, fulgte receptet helt och hållet. Kommer att göra detta många gånger 😃
Hedvig
2024-06-09Så otroligt gott! Min yngsta son 8 år äter lätt 3 portioner själv 😃
Åsa
2024-06-03