Risotto med svamp, spenat och tomater

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
2
Risotto med svamp, spenat och tomater

Här är ditt bästa grundrecept på en riktigt krämig risotto med goda smaker av svamp, spenat och tomat. Följ det här receptet och du har alla chanser att lyckas med en perfekt kokt risotto med stor krämighet och det perfekta lilla tuggmotståndet. När du lärt dig grunden är det lätt att variera din risotto med andra smaker.

Risotto med svamp, spenat och tomater

Ingredienser

2 portioner
1   bananschalottenlök
1   vitlöksklyfta
7 1/2 dl  svamp- eller grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk  olja
2 dl  arborio- eller avorioris
1 dl  vitt vin eller matlagningsvin
250 g  kastanjechampinjoner
8   körsbärstomater
1 1/2 dl  riven parmesan
2 msk  smör
salt
nymalen svartpeppar
65 g  babyspenat

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Riv lite parmesanost över risotton.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Så gott! Det har blivit en återkommande favorit här hemma

Anna

2021-10-28

Otroligt gott och ENKELT! Perfekt vardagsmat!

Malin

2021-03-07

Testa liknande recept

Bakad risotto med salami
Betyg 4.4 av 5.
68 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Risotto med svamp och broccoli
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vego risotto med champinjoner
Betyg 3.7 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamprisotto
Betyg 4.3 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med skogschampinjoner
Betyg 4.6 av 5.
821 personer har röstat
Under 45 min att tillaga