Risottofyllda lökar
![Risottofyllda lökar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Här är ett mycket smakligt och ovanligt recept på risottofyllda lökar. Löken fyller du med risotton som har en len och fyllig smak. Toppa med parmesanost, in i ugnen och gratinera och du har en spännande och otroligt god rätt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1998
![Risottofyllda lökar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 - 4 stora lökar
2 dl långkornigt ris
1 - 2 msk matfett
6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
1 dl riven parmesan
ca 1 dl hackad persilja
Till gratinering
1 dl riven parmesan
1 - 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer