Riswok med frukt och grönt
Riswok med frukt och grönt är en utomordentlig wok som värmer gott till middag. Med mango, wokgrönsaker och cashewnötter får du en överraskande blandning som med tillskott av basmatiris blir en saftig måltid serverad med lite mini-fraiche.
Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
5 dl vatten
1/2 tsk salt
2 mango
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
50 g cashewnötter (50 g motsvarar ca 1 dl)
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar
2 dl mini fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 570 kCal
Fett20 g
Salt2.62 g
Kolhydrater80 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt men lite väl snällt för vår smak. Gör vi detta igen kommer vi att hotta upp det på något sätt. Sambal oelek, kanske? Eller chiliflakes? Eller starkare mango chutney?
Peter
2021-06-17Jättegott! Använde Haricots verts, strimlad vitkål, strimlad gul och röd paprika. Mangon var pricken över i.
Elisabeth
2007-01-21dressingen ger det lilla extra
Lene
2004-05-14