Röd lasagne med sötpotatis
En variant på lasagne som blir vackert röd tack vare rödbetorna. Fluffigt potatismos på exempelvis sötpotatis kombineras med en söt och syrlig aprikosröra där ingefära, apelsin och sweet chili sticker ut. Lasagnen blir en färgklick i vardagen!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997
Ingredienser
4 portioner
8 lasagneplattor
2 råa rödbetor
Sötpotatismos
2 sötpotatisar (eller rotfruktsmos gjort på kålrot, morot, selleri och potatis)
1 dl mjölk
smör
salt och peppar
Aprikosröra
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 stora soppmorötter
olivolja
1 påse mjuka aprikoser (à ca 250 g)
1 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
ca 1 msk färsk, riven ingefära
saften av 1 apelsin
2 tsk sweet chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Goda smaker! Vi gjorde med fiberpasta istället för med lasagne. Saknar att morötter och lök ska fräsa i en kastrull. Mängden buljong fick jag öka. Sötpotatisen är i olika storlekar i olika säsonger. Bra att få en vikt att relatera till.
Camilla
2022-02-13