Röd pesto

Skippa den köpta peston och mixa ihop en själv! Allt du behöver är soltorkade tomater, de nötter eller frön du har hemma, parmesan, vitlök, olivolja och en matbererade.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Ingredienser
ca 2 dl
1/2 dl nötter eller frön (t ex mandlar, valnötter, pinjenötter, solroskärnor eller pumpakärnor)
100 g soltorkade tomater
1/2 dl riven parmesan
1 riven vitlöksklyfta
3/4 dl olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi2229 KJ / 532 kCal
Fett50 g
Salt2.51 g
Kolhydrater8 g
Protein10 g
Kommentarer
Hur länge håller detta i kylen? Vitlök + olja kan ju vara en farlig kombination om den står i kylen mer än några dagar. Enligt wikipedia ska man sikta på ett pH under 4.6 för att undvika risk för botulism vid längre förvaring.
Joakim
2025-02-15Väldigt gott, tog oljan från torkade tomaterna.
Susanne
2024-04-23Vi använder rostade solroskärnor till mycket...så även till denna rätt. Akta bara att rosta dem för "hårt" då det kan bli lite "järnsmak". O&R
Ola
2024-01-13