Röd pestopasta med kalkon
Pesto gjord på tomat står som huvudkryddning i den här rätten. Tillsammans med grädde blir den här kalkonrgytan oemotståndlig. Servera med al dente-kokt tagliatelle.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port tagliatelle
1 rödlök
ca 400 g kalkonbröstfilé
1/2 förp morötter (à 500 g)
1/2 msk olja
1 tsk torkad rosmarin eller timjan
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl tomatpesto
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2550 KJ / 610 kCal
Fett23 g
Salt1.7 g
Kolhydrater63 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott
Anneli
2024-06-11Vi tog en stor creme fraiche istället för grädde och mjölk och en hel påse morötter. Vi tog halva burken pesto
Mattias
2022-03-26Supergott! Detta kommer vi göra fler gånger!
Ulrika
2022-03-24