Röda soppan
![Röda soppan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13639/cf_259/roda_soppan.jpg)
Röda soppan, en värmande och färgstark soppa på rödbetor, lök och potatis. Du serverar den goda rödbetssoppan med en klick crème fraiche smaksatt med fransk senap.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
![Röda soppan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13639/cf_259/roda_soppan.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g rödbetor
1 gul lök
2 - 3 potatisar
1 l buljong (tärning + vatten)
2 msk vinäger
crème fraiche smaksatt med fransk senap
För alla
Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen noga, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Bröd medräknat i näringsberäkningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi986.8 KJ / 253.9 kCal
Fett5.9 g
Salt1.61 g
Kolhydrater36.6 g
Protein5.6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabb, enkel och vacker soppa, dessutom jättegod. Hade en aning vitlök i.
Angelica
2020-02-28Gott och lättlagat. Tillsätt gärna en vitlök. Äppelvinäger ska det var till detta
Monica
2002-11-12