Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

Rödbetor och getost är en klassisk smakkombination. Men så här har du nog aldrig ätit det förut. En galet elegant förrätt där blasten tas till vara på och en srirachadressing ger sting. Rätten kommer från Fotografiska museets restaurang.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

Ingredienser

4 portioner
ca 300 g  små rödbetor med blast, gärna ekologiska
1/2 dl  ättiksprit (12%)
1/2 dl  honung
2 tsk  fänkålsfrön
1 msk  rapsolja

Dressing

2 msk  srirachasås
4 msk  nötolja eller kallpressad solrosolja
1 msk  honung

Till servering

2 dl  avrunnen getyoghurt (eller se Tips)
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj glutenfria produkter av yoghurt och getost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut getost mot tofu.

Gör så här

Tips

Gör egen getyoghurt! Mixa 1 1/2 dl matyoghurt med 150 g getost (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Hur gott som helst, samtliga runt middagsbordet enades om att denna rätt var den bästa av alla på nyårsmeny!

Alfred

2022-01-01

Ska betorna ned i lagen ihop med blasten?

Eva-lena

2020-12-30

Näringsvärde per portion

Energi1837 KJ / 439 kCal
Fett29 g
Salt2.46 g
Kolhydrater34 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Rödbetsråraka med smetana och löjrom
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetstartar
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Shawarma på rödbeta och lammstek med getost
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatistorn med höstkänsla
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga