Rödbetor med kaprisyoghurt och dill
![Rödbetor med kaprisyoghurt och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240232/cf_259/rodbetor_med_kaprisyoghurt_och_dill.jpg)
Koka färska rödbetor och under tiden blandar du salt kapris med grekisk yoghurt. Skär rödbetorna i klyftor och servera de ljumna rödbetorna med kaprisyoghurten toppad med rapsolja och färsk dill.
![Rödbetor med kaprisyoghurt och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240232/cf_259/rodbetor_med_kaprisyoghurt_och_dill.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g färska rödbetor
1/2 dl kapris
3 dl grekisk yoghurt (10%)
salt
peppar
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 msk kallpressad rapsolja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi866 KJ / 207 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein5 g
Kommentarer