Rödbets- och potatissallad med matjessill
Rödbets- och potatissallad med matjessill är en lättare middag med stor smak. Potatisen, som du varvar med en röra på rödbetor och mini fraiche, får på toppen fördelat bitar av sill innan du serverar allt med lite knaprigt knäckebröd.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
2 rödlökar
2 inlagda rödbetor
1 dl mini fraiche
2 krm salt
1 krm peppar
2 burkar matjessill i bitar (à 200 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: byt ut minifraichen mot sojabaserad färskost utrörd i lite kallt vatten.
Gör så här
Tips
Tycker inte alla i familjen om matjessill kan potatissalladen serveras till fiskpinnar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1764 KJ / 423 kCal
Fett13 g
Salt3.45 g
Kolhydrater59 g
Protein13 g
Kommentarer