Rödbetsbourguignon med mandelpotatispuré
Denna vegetariska bourguignon är verkligen smakrik och supergod. Vitlök, rött vin och lagerblad smaksätter huvudrollerna rödbetor, palsternackor och kastanjechampinjoner på ett alldeles perfekt sätt. Ät och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2023
Ingredienser
4 portioner
Rödbetsbourguignon
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 palsternackor
1 tsk torkad timjan
3 msk tomatpuré
1 msk rapsolja
2 dl rött matlagningsvin
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vatten
2 lagerblad
500 g förkokta rödbetor
250 g kastanjechampinjoner
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
Mandelpotatispuré
900 g mandelpotatis
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar
1/2 kruka oregano
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri matlagningsgrädde.
Gör så här
Tips
Koka gärna med två eller tre enbär i grytan (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2031 KJ / 488 kCal
Fett13 g
Salt4 g
Kolhydrater73 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stark trea.
Maria
2023-03-06Mycket gott! Och smart med förkokta rödbetor. Men jag tycker att det var många moment och trots mångårig vana av matlagning tog det mig nog en dryg timme. Lagar gärna igen!
Susanna
2023-02-23Väldigt enkelt att laga och jätte gott!
Inga
2023-01-18