Rödbetsbourguignon med potatispuré

Denna vegetariska bourguignon är verkligen smakrik och supergod. Vitlök, rött vin och lagerblad smaksätter huvudrollerna rödbetor, palsternackor och kastanjechampinjoner på ett alldeles perfekt sätt. Ät och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2024

Ingredienser
4 portioner
Rödbetsbourguignon
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 palsternackor
1 tsk torkad timjan
3 msk tomatpuré
1 msk rapsolja
2 dl rött matlagningsvin
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vatten
2 lagerblad
500 g förkokta rödbetor
200 g kastanjechampinjoner
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
Potatispuré
900 g mandelpotatis eller delikatesspotatis
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar
1 förp färsk oregano (à 20 g)
Gör så här
00:05:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2031 KJ / 488 kCal
Fett13 g
Salt4 g
Kolhydrater73 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
My ass att den här grytan tar 45 minuter! Klocka är nu 20:47 och det är en timma sedan vi lade i de hackade rotsakerna som skulle koka mjuka på ”15 minuter”. Äger du en tryckkokare? Kör. Äger du en kastrull? Kompis, välj ett annat recept om du vill servera middag innan gästerna gått hem…
Charlotte
2025-04-04Supergott!!
Maria
2024-12-21Tog mycket längre tid än beskrivet pga många moment. Okej gott men något sött eftersom alla rotsaker är väldigt söta, svampen lyckades inte riktigt bryta av enligt mig. Skulle behövts något mer för att få en annan konsistens och smak, några vegobitar eller bönor kanske.
Karin
2024-12-20