Rödbetsburgare med getostcoleslaw
Saftiga goda vegoburgare som görs av rödbetor, vegofärs och pumpakärnor. Servera burgarna med smakrik sallad gjord av rödbetor, sockerärtor och getost samt ugnsrostad färskpotatis.
Ingredienser
4 portioner
Gräslökspotatis
800 g färskpotatis
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
Röbetsburgare
300 g okokta rödbetor
1/2 citron (skal och saft)
1 dl pumpakärnor
1/2 förp formbar färs (gärna ärt, à 750 g)
1 msk fransk grovkornig senap
1/2 tsk salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
Coleslaw
300 g okokta rödbetor
1/2 citron (skal och saft)
1 rödlök
150 g sockerärtor
1 förp krasse (à 100 g)
100 g getost
1 dl majonnäs
salt
peppar
Till servering
hamburgerbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i färsen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
De grillade rödbetsburgarna går utmärkt att frysa och värma på eller grilla vid ett annat tillfälle.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4485 KJ / 1073 kCal
Fett52 g
Salt5 g
Kolhydrater90 g
Protein55 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fantastiskt god! Vi tog hälften så mycket majonnäs och blandade med 1/2 dl creme fraiche istället.
Anette
2023-01-22