Rödbetsgravad lax med pepparrotskräm på rågbröd

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Rödbetsgravad lax med pepparrotskräm på rågbröd

Rödbetsgravad lax får en vacker rubinröd kant som gör det lilla extra till den här vackra förrätten. Att grava lax tar tid. För att få en riktigt smältande smakfull lax krävs minst fyra dagars gravning. Men den är väl värd att vänta på! Pepparrotskräm och picklad rödlök är passande sällskap till den här delikata gravade laxen.

Rödbetsgravad lax med pepparrotskräm på rågbröd

Ingredienser

8 portioner
1 kg  laxfilé med skinn
3 msk  medelgrovt havssalt
3 msk  strösocker
1 tsk  krossad vitpeppar
1   stor rödbeta

Pepparrotskräm

2 msk  finriven pepparrot
1 tsk  finrivet citronskal
2 dl  gräddfil (avrunnen över natten)
salt
peppar

Picklad rödlök

1/2 dl  ättika
1 dl  socker
2 dl  vatten
2   rödlökar

Till servering

gurka
rågbröd
dill

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1805 KJ / 431 kCal
Fett24 g
Salt2.11 g
Kolhydrater22 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Betor i folie med dragon- och vitlökssmör
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gravad strömming
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rågmacka med rödbetssallad och isterbandscrunch
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga