Rödbetshummus med libachips

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
1
Rödbetshummus med libachips

Älskar du också hummus? Här har vi låtit rödbeta sätta både smak och färg i en härligt rosa variant som blandas med yoghurt för extra krämighet. Servera med knapriga libachips som enkelt görs av färdiga libabröd som rostas i ugnen med olja, dill och flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Rödbetshummus med libachips

Ingredienser

4 portioner

Libachips

2   libabröd
2 msk  olivolja
1 msk  hackad dill
1/2 tsk  flingsalt
1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
1   liten rödbeta (à ca 50 g)
2 msk  ljus tahini
1   skalad vitlöksklyfta
1/2 tsk  malen spiskummin
2 msk  färskpressad citronjuice
1 dl  olivolja
vatten
salt

Till servering

1 dl  matyoghurt (10%)
olivolja
färsk dill

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

God!!

Tony

2022-11-08

Testa liknande recept

Hummusdipp
Betyg 3.9 av 5.
112 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingsteak i libabröd
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetshummus
Betyg 4.4 av 5.
65 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostade potatisklyftor med skal & paprikahummus
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Falafel med tabbouleh och hummus
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kikärtsröra med sesam och rödbetor
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga