Rödbetsinkokt lax med pepparotssmetana

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Rödbetsinkokt lax med pepparotssmetana

I det här receptet tar den inkokta laxen färg av rödbetor och får sedan sällskap på tallriken av en pepparrotskryddad sås på krämig smetana. Servera med skurna längder av saltgurka.

Rödbetsinkokt lax med pepparotssmetana

Ingredienser

4 portioner

Lax

1   färsk rödbeta
1 dl  pressad citronsaft (1 dl pressad citronsaft motsvarar 1 citron)
4 dl  vatten
1 msk  salt
1 tsk  dillfrö
500 g  laxfilé (hel eller i portionsbitar)

Pepparrotssmetana

2 msk  riven färsk pepparrot
2 dl  smetana
flingsalt med jod
svartpeppar

Till servering

4   hela saltgurkor

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1875 KJ / 448 kCal
Fett36.1 g
Kolhydrater5.4 g
Protein24.9 g

Testa liknande recept

Inkokt lax med krassesås
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ryska sillen med honung och pepparrot
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillpicklade gurkstavar med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Prästostsnurra med najadlax och citronkräm
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetsraka med ryskt pålägg
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga