Rödbetsmarmelad med lakrits
Med sin jordiga smak är rödbeta och lakrits som gjorda för varandra. Här använder vi lakritspulver som får syrligt sällskap av rabarber och citron i en utsökt, spännande marmelad. Mums till ostbrickan.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
16 portioner
600 g färska rödbetor
250 g rabarber
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 dl vatten
3 1/2 dl socker
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk lakritspulver
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Bra att veta om att koka marmelad.
Tips
Om du vill dubbla receptet så gör hellre två satser. Koktiden påverkas nämligen när mängden ökar, vilket gör att det kan ta onödigt långt tid att få marmeladen klar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi411 KJ / 98 kCal
Fett0.1 g
Salt0.02 g
Kolhydrater23 g
Protein1 g
Kommentarer
Kul att se att mitt recept fått så bra betyg!
Annette
2023-05-20Kan man använda syltsocker?
Eva
2021-08-24