Rödbetspuckar med basilika
![Rödbetspuckar med basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_130669/cf_259/rodbetspuckar_med_basilika.jpg)
De flesta grönsaker och rotfrukter går att forma till matiga ”vego-puckar”, alltså platta biffar som du steker och bjuder med fräscha tillbehör – i salladsblad, kålblad eller bröd. Rödbetor är basen i de här läckert lilaröda puckarna, vilket ger en tydlig rödbetssmak.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
![Rödbetspuckar med basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_130669/cf_259/rodbetspuckar_med_basilika.jpg)
Ingredienser
ca 20 biffar
450 g rödbetor
1/2 medelstor rödlök
1 vitlöksklyfta
2 dl havregryn
1 ägg
1 msk fryst hackad basilika
ca 2 msk rapsolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Tillbehör
kålblad, salladsblad eller tortillabröd
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Innehåller ägg.
Gör så här
Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi172 KJ / 41 kCal
Fett2 g
Salt0.2 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer
Så goda!
Anette
2020-03-16Supergoda!
Sanna
2018-10-15