Rödbetsquinoa
Rödbetsquinoa, en smidig sallad på quinoa, rödbetor och lök som du kan servera lika väl varm som kall och quinoan går även att variera med couscous. Salladen toppar du med en skönt syrlig dressing på olivolja och citronjuice.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
Ingredienser
4 portioner
2 färska rödbetor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl quinoa eller couscous
4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Vid servering
2 msk olivolja
2 1/2 msk färskpressad citronjuice
salt
nymald svartpeppar
Gör så här
Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi809 KJ / 193 kCal
Fett11.2 g
Salt1.83 g
Kolhydrater17.5 g
Protein3.4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här var en väldigt god sallad, smakrik och fyllig. Den passar extra bra nu på hösten som en värmande och lagom lätt måltid, är säkert god även med andra rotfrukter.
Bodil
2006-11-15Jag gorde denna rätt och tyckte inte att det var någon höjdare. Däremot tyckte både min make och min väninna att den var helt ok. Jag kommer dock aldrig att göra den någon mer gång.
Lena
2006-11-15