Rödbetsråraka med smetana och löjrom

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
2
Rödbetsråraka med smetana och löjrom

Hand upp alla som älskar rårakor! Här kommer en variant som du måste prova! Lika delar rödbetor och potatis ger en mustig smak och fantastisk färg. Toppa rårakan med smetana, gräslök och löjrom och dina gäster kommer att jubla.

Rödbetsråraka med smetana och löjrom

Ingredienser

4 portioner
300 g  rödbetor
300 g  mjölig potatis
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
2 msk  smör
2 msk  rapsolja

Till servering

smetana
hackad gräslök
löjrom

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och smetana.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Jättegoda! Godast tunna och stekta i mycket rapsolja.

Hanna

2021-01-31

Vi lagade det i dag. Det var jättegott, med lite bacon till också. Inte sista gången vi åt den.. 👍

Susanne

2020-03-06

Näringsvärde per portion

Energi1328 KJ / 317 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater21 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Rödbetsrårakor med getostcréme
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cruditéer med löjromsdipp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk rödbetssallad med tryffelkräm
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetsplättar med grekisk sallad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Råraka med löjrom
Betyg 4.3 av 5.
179 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetsraka med ryskt pålägg
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga