Rödbetsrisotto med hyvlad halloumi och valnötter
Bjud på en klassisk risotto med färgsprakande rödbetor och halloumi till middag. Risotton får sin karaktäristiska smak när den kokas ihop med lök, buljong och vin. Som tillbehör serverar du bland annat saftiga rödbetor och haricot verts. Toppa med hyvlad haloumi och knapriga nötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016
Ingredienser
4 portioner
Risotto
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 dl risottoris (gärna arborioris)
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 tsk oregano (eller timjan)
2 msk smör
salt
svartpeppar
500 g kokta rödbetor
Tillbehör
150 g haricots verts (bönor)
65 g mâchesallad
200 g halloumi (eller pecorino)
1 dl valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3141 KJ / 743 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater89 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag saknar info om hur rödbetorna ska hanteras i denna rätt. Ska de ner i risotton - eller är de ett tillbehör?
Anna-lena
2024-10-05Hej Anna-Lena! Ja, det hade fallit bort! Dom ska ner i risotton på slutet. Jag har ändrat det nu! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-07Gott, men det blev lite för sött med både risotton och rödbetorna. Förslag från familjen var att ta fetaost istället för halloumi för att få mer syra - passar också finfint med rödbetor.
Per
2023-10-10Jättegott!
Lena
2020-03-23