Rödbetssallad
Enkelt och smakfullt recept på klassisk rödbetssallad. Du gör salladen av rödbetor, matyoghurt, honung och ingefära. Passar bra att servera som tillbehör vid påsk, jul eller när som helst!
Ingredienser
1 sats
1/2 kg rödbetor
2 dl matyoghurt
2 msk honung
1 msk färskriven ingefära
salt och peppar
För alla
Rödbetssallad är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2535 KJ / 616 kCal
Fett16.6 g
Salt0.45 g
Kolhydrater94.3 g
Protein12.7 g
Kommentarer
God och fräsch med ingefäran. Min son som sällan gillar såser och röror tyckte den var jätte god. Den blir bättre på hemmakokta rödbetor än färdigkokta från butiken.
Cecilia
2023-01-05Soggigt och ofräsch, inte kul eller gott
Elisabeth
2021-02-09Om man har bråttom går det bra att använda inlagda rödbetor på burk. Uteslut då honungen.
Bo arne
2017-12-11