Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel
![Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_81163/cf_259/rodbetssorbet_med_chèvretoppar_och_pinjestrossel.jpg)
Getost, rödbetor och honung är en klassisk smakkombination. Här serveras rödbetorna på nytt sätt som krämig sorbet med len chèvrekräm och knapriga pinjenötter. Använd knipprödbetor för bästa resultat.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
![Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_81163/cf_259/rodbetssorbet_med_chèvretoppar_och_pinjestrossel.jpg)
Ingredienser
8 portioner
Sorbet
500 g färska rödbetor
2 gelatinblad
2 dl vatten
3/4 dl honung
3 msk färskpressad citronjuice
Topping
300 g chèvre
1/2 dl crème fraiche
4 msk pinjenötter
3 msk flytande honung
ev färsk rosmarin till garnering
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost och använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1224 KJ / 293 kCal
Fett17 g
Salt0.68 g
Kolhydrater25 g
Protein11 g
Kommentarer
Är detta att betrakta som en dessert?
Annelie
2018-10-12Hej Annelie! Vi har kategoriserat den som en efterrätt och sorbet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-12Hej Birgitta! Utan glassmaskin är risken att sorbeten inte blir slät i konsistensen och alldeles isig. Men lycka till om du provar ändå.
Redaktionen
2013-09-20Vill gärna pröva detta recept men jag har ingen glassmaskin! Finns något alternativ?
Birgitta
2013-09-18