Rödbetstartar

Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
4
Rödbetstartar

Som lyxig förrätt till nyårsafton eller festmåltiden: servera tartar gjord på rödbetor med smak av senap, dragon, kapris och citron. Rödbetstartaren toppas med smetana, picklad rödlök och rotfruktschips för den rätta festkänslan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Rödbetstartar

Ingredienser

8 portioner
600 g  rödbetor
2 msk  grov dijonsenap
2 msk  hackad färsk dragon eller estragon på burk
1/2 dl  hackad kapris
1/2 dl  olivolja
2 msk  färskpressad citronjuice
2 tsk  worcestersås
salt
svartpeppar

Picklad rödlök

2   rödlökar
1/2 dl  ättiksprit (12%)
1 dl  strösocker
2 dl  vatten

Topping

2 dl  smetana
ca 2 dl  rotfruktschips
3 dl  blandade örter (gärna körvel och röd mangold)

För alla

Kontrollera noga innehållet i worcestersåsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gär mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Använd plasthandskar när du skalar rödbetorna så slipper du bli röd om händerna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Helt fantastisk förrätt. Med små justeringar blev detta en fullträff. Kommer garanterat göra om den.

Juha

2024-02-24

Toppen som förrätt. Bland det bättre jag gjort.

Rolf

2023-01-02

Jättegott, fräscht och annorlunda. En vacker förrätt att bjuda på!

Sofie

2020-02-28

Näringsvärde per portion

Energi1142 KJ / 272 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Kryddsmörets comeback
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dipp med potatis, smetana och brynt smör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinsockrade jordgubbar med dragon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsin- och dragondipp
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lamm med hasselbacksgrönsaker och rödlökscrème
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga